Tips voor duurzaam bakken en ontdooien:

- Laat de oven niet onnodig lang voorverwarmen en sluit de ovendeur direct weer als u uw voedsel er in plaatst. Een oven die bijvoorbeeld op 200 graden voorverwarmd is, valt na het openen van de deur soms wel terug tot 150 graden, 50 graden verloren dus...!
- Bij kleinere ovens of combimagnetrons is voorverwarmen eigenlijk niet of nauwelijks nodig (al geeft het recept dat wel aan). Indien u voor de bereidingstijd 5 minuten meer neemt en niet voorverwarmt bespaart u zomaar 25% warmte en energie, gewoon proberen dus.
- Overleg 's avonds wat u de volgende dag wilt eten, haal dit uit de vriezer en leg dit in de koelkast. Hierdoor ontdooit uw voedsel veel gezonder en gelijkmatiger en heeft u geen magnetron nodig.
- Een combimagnetron combineert de functies van een oven en een magnetron. Meestal zijn deze apparaten duurzamer. Klik hier voor meer informatie over de inbouw-combimagnetron.

Kies hieronder uw gewenste Keukenapparaten Tips:

Duurzame Vaatwasser
Duurzame Koelkast 
Duurzame Kookplaat
Duurzame Oven
Duurzame Afzuigkap

KLIK HIER OM DIRECT DUURZAME APPARATEN SETS TE ZIEN;

Kies Hier:
Betere Tips:

Tip 1. Uw vaatwasser drie jaar langer mee laten gaan? klik hier.

Tip 2. Duurzaam koken op een inductie kookplaat, klik hier.

Tip 3. Voedsel tot 3 keer zo lang bewaren in uw koelkast? klik hier.

Tip 4. Duurzame Pannen aanbieding, klik hier.

 

Meer Nieuws:

  26 mei 2011:
  Steeds meer mensen
  koken op inductie.
  klik hier.

12 mei 2011:
Tim Coronel werkt aan een Groene Dakar Rally, Tim wil Electric klik hier.

17 maart 2011:
Het DPW verstrekt onder voorwaarden leningen voor duurzame verbouwingen klik hier.

11 maart 2011:
Tot max. 5000 euro subsidie op een nieuwe duurzame keuken, klik hier.

Heeft u duurzaam keuken nieuws?
meld het ons:
info@debeterekeuken.nl