Lening voor Duurzaam verbouwen............  

17 maart, Het DPW (stimuleringsfonds Duurzame Particuliere Woningverbetering) verstrekt onder voorwaarden leningen voor duurzame verbouwingen, eerst in Zeeland later in heel Nederland? Zie hieronder het persbericht, bron: www.internetbode.nl

MIDDELBURG - Zeeuwen die het water- en energieverbruik van hun woning willen terugbrengen, hun huis beter willen isoleren of levensloopbestendig willen maken, kunnen hiervoor onder voorwaarden gebruik maken van een lening van het stimuleringsfonds Duurzame Particuliere Woningverbetering (DPW). De regeling bereiden gemeenten nu voor. Provincie Zeeland stelt hiervoor drie miljoen euro ter beschikking. Gevel- of dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, energiezuinige verwarmingsinstallatie, voor al deze woningaanpassingen en aankopen kunnen Zeeuwen deze lening afsluiten. Om duurzaam verbouwen te bevorderen, is de lening ontwikkeld. 'Op deze manier kunnen mensen goedkoop en betrouwbaar lenen', stelt de provincie op haar website. Belangstellenden kunnen via hun gemeente een leningaanvraag doen. Mensen kunnen er bijvoorbeeld ook gebreken aan het casco van hun huis mee laten repareren of met maximaal dertig procent van het geleende bedrag de badkamer of keuken vernieuwen. De regeling is in het leven geroepen, omdat het goed is voor het milieu. 'Met energiebesparende maatregelen bezuinigen mensen meteen op de energiekosten', belooft de provincie. Alle gemeenten in Zeeland hebben aangegeven hun medewerking te willen verlenen aan de uitvoering van de lening. 

Subsidie op Duurzame Keukens............??  

11 maart, Keukenwarenhuis.nl speelt in op de duurzame keuken middels een subsidie op complete duurzame keukens.
Zie hieronder het persbericht, bron www.keukenwarenhuis.nl

Ter Aar - Het is een groeiend fenomeen: duurzaam wonen en duurzaam verbouwen. Diverse woningverbeteringen die duurzaam zijn, worden reeds gesubsidieerd, maar de keuken helaas nog niet. Keukenwarenhuis.nl uit Ter Aar start een particulier initiatief met subsidie op een nieuwe duurzame keuken.
Klik hier en lees meer over subsidie op een duurzame keuken.
 

De Betere Keuken............

5 maart, In en om de keuken hoor je nog weinig over gebruik van duurzame produkten en materialen. Op de nieuwe website debeterekeuken.nl wordt hierover nu veel informatie gegeven, niet alleen over het aanschaffen van een nieuwe keuken, nieuwe keukenapparaten of nieuwe pannen, maar ook over het slimmer gebruiken van uw keuken, bron www.debeterewereld.nl

De Betere Keuken kenmerkt zich door betere en duurzamere producten die voor de keuken worden toegepast. Ook zijn er tegenwoordig duurzame keukens met het FSC- keurmerk. Bij duurzame keukens kunt u ook denken aan keukenmeubelen die langer meegaan dan normaal. U kunt een eenvoudige bouwpakketkeuken aanschaffen die na een aantal jaar al aftakelt, of u kunt een keuken aanschaffen die vrijwel levenslang meegaat.

Voor keuken apparatuur geldt hetzelfde. Neem nu de koelkast: er zijn tegenwoordig A++ koelkasten die zeer energiezuinig zijn.
Een niet duurzame koelkast verbruikt soms wel tot 500 kilowatt per jaar. De duurzame koelkasten zijn er al vanaf net even boven de 100 kilowatt.
Een echte duurzame koelkast kan bovendien ook nog eens uitgevoerd worden met BioFresh. Met een Biofresh koelkast blijft alles veel langer vers en kan je bijvoorbeel sla ruim twee weken vers en knapperig houden.

Ook Eco-pannen maken het verschil in de Betere Keuken, u kunt met gebruik van de juiste pannen gemakkelijk 30 % energie besparen. Bijvoorbeeld met de pannen van Eco-Pan, deze pannen zijn voorzien van een supergeleidende sandwich© panbodem waardoor niet alleen de warmte sneller verdeeld wordt, maar ook de pan gelijkmatig warm wordt.

Een misvatting is dat duurzame keukens duurder zijn dan gewone keukens. Dit is een fabeltje: tegenwoordig zijn duurzame keukens in ieder budget te koop, op debeterekeuken.nl kunt u hier veel meer over lezen. 

Kies Hier:
Betere Tips:

Tip 1. Uw vaatwasser drie jaar langer mee laten gaan? klik hier.

Tip 2. Duurzaam koken op een inductie kookplaat, klik hier.

Tip 3. Voedsel tot 3 keer zo lang bewaren in uw koelkast? klik hier.

Tip 4. Duurzame Pannen aanbieding, klik hier.

 

Meer Nieuws:

  26 mei 2011:
  Steeds meer mensen
  koken op inductie.
  klik hier.

12 mei 2011:
Tim Coronel werkt aan een Groene Dakar Rally, Tim wil Electric klik hier.

17 maart 2011:
Het DPW verstrekt onder voorwaarden leningen voor duurzame verbouwingen klik hier.

11 maart 2011:
Tot max. 5000 euro subsidie op een nieuwe duurzame keuken, klik hier.

Heeft u duurzaam keuken nieuws?
meld het ons:
info@debeterekeuken.nl