Nederland staat bekend als gasland. Niet voor niets, in ons land wordt veel gas
gewonnen, dus het is logisch dat men van oudsher vaak op gas kookt. Maar inductie is bezig aan een inhaalslag.
Sinds de introductie van elektrisch koken, maken steeds meer mensen gebruik van deze innovatieve manier van
koken.
Maar liefst 35% van de huishoudens kookt inmiddels elektrisch, waarvan inductie bijna 60% uitmaakt*. En dit cijfer
groeit nog steeds. Niet alleen in de thuiskeuken, ook in de professionele keuken is de inductiekookplaat steeds
vaker te vinden. Zo zweert sterrenkok Jonnie Boer bij koken op inductie: “Het is een zeer krachtige, precieze en
veilige manier van koken. Sinds we inductie hebben, is de werkomgeving veel prettiger”.
Bij koken op inductie ontstaat de warmte snel en krachtig en uitsluitend daar waar het moet: namelijk in de bodem
van de pan. De temperatuur van de kookplaat zelf neemt alleen nog maar toe als gevolg van de retourwarmte (warmte
van de pan op de kookplaat). Dit maakt inductiekoken erg veilig. Omdat de kookplaat een glad oppervlak heeft, is
het heel eenvoudig schoon te maken en te houden. Wel zo hygiënisch!
Jonnie Boer van 3-michelinsterrenrestaurant de Librije stapte helemaal over op inductie: “Na jarenlang sparen had
in genoeg geld voor een echt Frans fornuis. ’s-Morgens om 9.00 uur ging het aan en pas tegen de nacht zetten we hem
weer uit. Je kunt je voorstellen hoe warm het in de keuken werd. Het werkklimaat is veel beter geworden sinds we op
inductie koken. Toen ik overstapte van gas op inductie, was er bijna geen enkele professionele kok te vinden die
deze techniek gebruikte. Maar nu zie je steeds vaker toprestaurants die overgaan op inductie.”
Een ander voordeel van inductie is dat het energiezuinig is. Omdat het zo snel werkt en omdat de hitte extreem snel
vrijkomt, wordt er veel stroom bespaard. Voorbeeld: voor het opwarmen van twee liter water van 15˚C naar 90˚C wordt
maar liefst 24% minder stroom verbruikt dan met een keramische kookplaat.
Meer informatie
Siemens is het grote, innovatieve technologiemerk voor huishoudelijke apparatuur. Siemens staat voor uitstekende
ontwerpen waarin creativiteit, perfectie en precisie centraal staan. Dat zijn al meer dan 160 jaar de
sleutelwoorden van het merk Siemens. Ze vormen de basis voor een doorlopende stroom innovaties die het leven van
mensen steeds verder verbeteren. ‘Vooruitgang in dienst van de mensheid’ was al het motto van Werner von Siemens,
de grondlegger van de onderneming. Vanuit dat perspectief werken onze ingenieurs er voortdurend aan om de
efficiëntie van huishoudelijke apparatuur op topniveau te houden als het gaat om verbruik van schaarse hulpbronnen
als water en energie. Dankzij de inzet van steeds weer nieuwe technologie hebben de huishoudelijke apparaten van
Siemens de laagste verbruikscijfers in dit marktsegment. Hoewel de nadruk voornamelijk ligt op inbouwapparaten,
voert het merk Siemens ook een compleet assortiment in de productcategorieën koken, wassen en drogen, koelen en
vriezen, afwassen en consumentenproducten. In Duitsland is het merk Siemens nummer 1 op het gebied van
huishoudelijke apparatuur en in Europa is het toonaangevend onder de aanbieders van inbouwapparatuur.
Huishoudelijke apparatuur van Siemens maakt technische vooruitgang voor iedereen tastbaar. Siemens brengt de
toekomst in huis.
Noot voor de redactie Voor informatie of beeldmateriaal kunt u contact
opnemen met:
Persvoorlichting Siemens, Josje Mosies
Telefoon: 070-333 2095
E-mail: josje.mosies@bshg.com
www.siemens-home.nl
|