Tips voor duurzame koelkast en vriezer:

- Zorg voor een koele ruimte voor uw koelkast of vriezer. Houd deze uit de zon en uit de (vries) kou. Veel vriezers en koelkasten staan in onverwarmte schuurtjes waar het in de zomer te heet is en in de winter te koud voor de koelmoter van deze toestellen. Plaats uw vrijstaande koelkast ook niet direct tegen de oven aan. Bij inbouwtoestellen geldt deze beperking niet meer: deze zijn goed geventileerd.
- Ook is het handig de juiste binnentemperatuur te vinden voor uw koelkast of vriezer. Gemiddeld is een graad of 5 voor de koelkast goed en voor de vriezer min 15 graden.
- Bij de houdbaarheidsdatum van voedsel staat "tenminste houdbaar tot". Dit is dus de minimale bewaartijd. Vele producten blijven langer goed. Ik ga hier geen advies in geven, maar mijn melk blijft minimaal vier dagen voorbij de opgegeven datum lekker. Om vleeswaren en groenten tot drie maal zo lang vers te houden, zijn er tegenwoordig koelkasten met Biofresh, klik hier en lees meer. 
- Ontdooi uw vriezer regelmatig. Ons advies is eenmaal per jaar. Aangevroren wanden en ijsvorming laten de vriezer extra hard werken om op de gewenste stand te blijven. Het ontdooien is ook een goede aanleiding om de restjes op te maken. Sommige dingen laten we veel te lang in de vriezer liggen. Gebruik de vriezer waar deze voor bedoeld is: langer bewaren.
- Tegenwoordig zijn er A+ koelkasten die vele malen minder energie gebruiken dan oudere koelkasten. Dit kan soms wel tot 80% besparing opleveren, klik hier om meer te lezen over enerziezuinige koelkasten.

Tip van de week: Duurzame A++ koelkast:

De duurzame koelkast is zeer energiezuinig. De duurzame koelkast wordt aangegeven in A+ of A++. Een niet duurzame koelkast verbruikt soms wel tot 500 kilowatt per jaar. De duurzame koelkasten zijn er al vanaf net even boven de 100 kilowatt.

De duurzame koelkast wordt extra duurzaam doordat de kwaliteit, lees levensduur, bovendien nog langer is. De extra kwaliteit van de duurzame koelkast is bijvoorbeeld de SoftSystem deursluiting, hierdoor sluit de deur altijd zachtjes en voorzichtig zodat uw duurzame koelkast nooit met een harde klap dicht valt. De duurzame koelkast is bovendien uitgevoerd met led verlichting wat weer veel langer meegaat.

Duurzame koelkastEen echte duurzame koelkast kan bovendien ook nog eens uitgevoerd worden met BioFresh. Dan wordt het pas echt een duurzame koelkast:

Sinds 1992 biedt de BioFresh duurzame koelkast het juiste klimaat voor bijna alle etenswaar. De droge lucht in de DrySafe van de duurzame koelkast is ideaal voor het bewaren van vlees, vis en zuivelproducten. Fruit en groenten kunnen het best bewaard worden in de vochtige omgeving van de HydroSafe van de duurzame koelkast.

Hoe werkt BioFresh in de duurzame koelkast?

duurzame koelkastDe extra achterwand in het koeldeel van de duurzame koelkast is enkele centimeters naar voren geplaatst. Hierdoor ontstaat een ruimte tussen deze achterwand en de verdamperplaat van de duurzame koelkast. In de achterwand van het koeldeel van de duurzame koelkast is een ventilator geplaatst die lucht uit het koeldeel aanzuigt. De lucht uit het koeldeel van de duurzame koelkast wordt tussen de achterwand en de verdamperplaat naar beneden gevoerd waar het extra koeling en vocht vanaf de verdamperplaat meeneemt van de duurzame koelkast. Deze extra koude en vochtige lucht wordt langs de BioFresh safes gevoerd. Afhankelijk van de safe en de instelling -de luchtvochtigheid in de HydroSafe kan naar wens worden ingesteld- wordt het vocht wel of niet vastgehouden in deze duurzame koelkast. Geavanceerde elektronica houdt de temperatuur continu net boven de 0°C zodat niets bevriest in de duurzame koelkast.

Garantie op de duurzame koelkast:

De garantie op de duurzame koelkast is 7 jaar totaal.
De eerste twee jaar garantie op uw duurzame koelkast bestaat uit een volledige garantie op uw duurzame koelkast.
De volgende vijf jaar garantie op uw duurzame koelkast bestaat uit vijf jaar lang geen arbeidsloon en materiaalkosten op uw duurzame koelkast.

Dus: Duurzame Garantie op de duurzame koelkast maakt uw koelkast pas echt duurzaam.

Kies hieronder uw gewenste Keukenapparaten Tips:

Duurzame Vaatwasser
Duurzame Koelkast 
Duurzame Kookplaat
Duurzame Oven
Duurzame Afzuigkap

KLIK HIER OM DIRECT DUURZAME APPARATEN SETS TE ZIEN;

 


 

Kies Hier:
Betere Tips:

Tip 1. Uw vaatwasser drie jaar langer mee laten gaan? klik hier.

Tip 2. Duurzaam koken op een inductie kookplaat, klik hier.

Tip 3. Voedsel tot 3 keer zo lang bewaren in uw koelkast? klik hier.

Tip 4. Duurzame Pannen aanbieding, klik hier.

 

Meer Nieuws:

  26 mei 2011:
  Steeds meer mensen
  koken op inductie.
  klik hier.

12 mei 2011:
Tim Coronel werkt aan een Groene Dakar Rally, Tim wil Electric klik hier.

17 maart 2011:
Het DPW verstrekt onder voorwaarden leningen voor duurzame verbouwingen klik hier.

11 maart 2011:
Tot max. 5000 euro subsidie op een nieuwe duurzame keuken, klik hier.

Heeft u duurzaam keuken nieuws?
meld het ons:
info@debeterekeuken.nl