Tim Coronel Gaat op Dakar Groen !!

Persbericht:

Tim Coronel laadt accu’s op voor nieuwe Dakar uitdaging Huizen 26 april 2011 – Tim Coronel houdt wel van een uitdaging en dat heeft hij de afgelopen jaren wel bewezen in de zwaarste rally ter wereld, Le Dakar.

Twee maal ging hij alleen in een buggy de strijdt aan met de elementen en zichzelf en beide keren succesvol. Coronel was de eerste die solo, op vier wielen, Le Dakar finishte en schreef beide keren het single seater klassement op zijn naam.

Voor de editie van 2012 heeft Coronel een nieuwe uitdaging gevonden. Tim wil de eerste zijn die met een geheel elektrisch aangedreven Buggy de eindstreep van Le Dakar gaat halen en wel zonder verlengsnoer!

Nadat Tim Coronel terug was uit Zuid Amerika begon hij meteen na te denken over de komende editie van de zwaarste rally ter wereld. De tweevoudig single seater winnaar wilde hogere ogen gaan gooien in het algemeen klassement en was op zoek naar een manier om de McRae 4x2 Buggy 160 kilo lichter te maken.

Hiervoor klopte hij aan bij Aalberts Industries, die gespecialiseerd zijn in lichte en sterke materialen. Tijdens een gesprek met een vriend in een horeca gelegenheid werd Coronel gevraagd “waarom maak je de Buggy niet geheel elektrisch?” Waarop Tim verbaasd antwoordde: “Maar ik kan toch niet zoveel kilometers afleggen op een accu?” Toch bleek dit al mogelijk te zijn en Coronel kwam in contact met Novolectriq en All Green Vehicles.

Beide partijen hebben enorm veel kennis in huis en AGV bouwt al jaren elektrische aandrijvingen voor voertuigen. Coronel nam contact op met de Nederlandse astronaut Wubbo Ockels, die hoogleraar is aan de TU in Delft en objecten ontwikkeld die gebruikt kunnen worden voor voortstuwing of het opwekken van energie.

Ockels was meteen enthousiast en er werden een aantal studenten op het project gezet die alles gaan berekenen. Ook wordt er gekeken naar zonnepanelen om stroom op te wekken voor de servicetrucks. Onder de naam Green Dakar gaat het project verder ontwikkeld worden en ook de Dakar organisatie A.S.O. kijkt met belangstelling naar het idee van Green Dakar. Coronel geeft aan dat hij ook in 2012 samen met Pro Dakar de strijdt weer aan gaat. “De samenwerking met Pro Dakar is goed en we hebben bewezen dat we een winnend team zijn.

Er zal met kritische ogen gekeken worden naar het nieuwe project, maar ik hou wel van een uitdaging. Het is een soort van pionierswerk wat we doen en de mensen eromheen zijn super enthousiast. Houdt de komende maanden de website www.timcoronel.nl in de gaten voor het laatste nieuws omtrent de nieuwe uitdaging.

Drive Electric, Drive the Future!” Klik op de onderstaande link voor de promovideo http://www.youtube.com/watch?v=esIdf3rwTNk

Kies Hier:
Betere Tips:

Tip 1. Uw vaatwasser drie jaar langer mee laten gaan? klik hier.

Tip 2. Duurzaam koken op een inductie kookplaat, klik hier.

Tip 3. Voedsel tot 3 keer zo lang bewaren in uw koelkast? klik hier.

Tip 4. Duurzame Pannen aanbieding, klik hier.

 

Meer Nieuws:

  26 mei 2011:
  Steeds meer mensen
  koken op inductie.
  klik hier.

12 mei 2011:
Tim Coronel werkt aan een Groene Dakar Rally, Tim wil Electric klik hier.

17 maart 2011:
Het DPW verstrekt onder voorwaarden leningen voor duurzame verbouwingen klik hier.

11 maart 2011:
Tot max. 5000 euro subsidie op een nieuwe duurzame keuken, klik hier.

Heeft u duurzaam keuken nieuws?
meld het ons:
info@debeterekeuken.nl